Sinds september 2019 zijn we op de achtergrond al bezig met een totaal nieuwe website voor de vereniging, want dat wel nodig.
Dagelijks zijn er werkzaamheden verricht om in 2020 de website voor het grote publiek online te krijgen.
Zo’n lange tijd is wel nodig want een website voor een vereniging zoals ZVV Zaandijk is echt heel veel werk!
In onze berichtgeving omtrent de nieuwe site hebben we gekozen om iedereen een klein beetje zicht te geven hoe de website werkt en hoe het aan de achterkant een beetje werkt.

WordPress

De website is gemaakt met als basis script WordPress dit is van oorsprong een blogscript die je met enige web kennis kan ombouwen tot een eigen site zoals deze.
In het script wordt er gewerkt in een zogeheten thema, dit thema is volledig custom gemaakt voor Zaandijk, en heet ZVVZAANDIJK.
Doordat we op deze manier werken, kunnen we heel makkelijk van thema veranderen terwijl alle informatie gewoon op de website, en in onze database blijft.
Alle “belangrijke” nieuwsberichten van de oude site zijn we nu handmatig aan het overbrengen naar deze site zodat die ook niet verloren gaan.
We vinden het het heel belangrijk dat alle bezoekers straks ook in ons nieuwsarchief kunnen bladeren en zaken kunnen opzoeken.
Dit kost natuurlijk wel tijd om dit allemaal te verwerken maar stap voor stap komen we er wel!