Op 12 februari 2020 is twee dagen voor zijn 73e verjaardag overleden ons oud-lid en donateur Peter Aafjes. Oudere Zaandijkers zullen zich Peter herinneren als een snelle en technische voetballer. In zijn elftallen was hij een gemakkelijk scorende aanvaller.

In de jeugdafdeling was Peter al een opvallende voetballer. Ook op andere sportonderdelen was hij aktief en gedreven. In 1963 viel hij nog op door deelname aan een fietsweek door Nederland, georganiseerd door dagblad De Typhoon, waarbij hij als 16-jarige werd uitgeroepen tot winnaar van de wieleretappes. Een mooie prestatie.

In de senioren kwam Peter uit voor onze selectie elftallen. In 1967 werd hij kampioen met het derde elftal en in de jaren daarna kwam hij regelmatig uit in het 1e elftal.

Door het opstarten van een eigen tegelzetbedrijf zegde hij het voetbal vaarwel. Hij bleef Zaandijk trouw als sponsor met zijn bedrijf en als vader van twee voetballende zonen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Lyda, zonen Dennis en Patrick en verdere familieleden. Wij wensen hen veel sterkte on het verlies te dragen.