Wij ontvingen het trieste bericht, dat ons oud-lid Dick Oosterhoorn op 9 mei 2020 helaas is overleden. Dick is 77 jaar geworden en is bijna 63 jaar lid geweest van zijn “Zaandijk”. In die lange tijd toonde Dick zich een trouw lid en naast het voetballen was hij actief met allerlei verenigingszaken.

In zijn jeugdjaren had hij een prachtige tijd in de hoogste elftallen van adspiranten en junioren. In het seizoen 1959-1960 voetbalde Dick met o.a. Hans Vet, Karel Krom, Bob Tuijn, Max Verkerk en Dick Schoolmeester in de junioren A o.l.v. de legendarische trainer Andries Kok. Later heeft hij gevoetbald o.a. in het 5e en 6e elftal.

Hierna bleef Dick bij zijn club betrokken, als vaste supporter van het 1e elftal en bij het werk in de pupillenafdeling, samen met Ome Bertus Lange. Na zijn pensionering zat hij vele jaren in de Krantjesploeg, waarin hij zich in de laatste jaren bekwaamde als bediener van stencil- en offsetmachine. Ook had hij in Koog aan de Zaan een bezorgwijk voor de clubbladen. In 2012 werd Dick benoemd tot Lid van Verdienste.

De laatste jaren sukkelde Dick met zijn gezondheid en hij kwam daardoor nog maar weinig over de brug naar het veld.

Wij verliezen in Dick een gewaardeerd lid van onze vereniging. Wij wensen zijn vrouw Corrie, zijn twee dochters en verdere familie veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Dat Dick moge rusten in vrede.

Het Bestuur.

Op de foto uit 2015 staat Dick uiterst rechts samen met andere leden van de Krantjesploeg t.g.v. de laatste uitgave van het papieren clubblad De Blauwwitter.Dirk.jpg