Rob aan het werk

Hier zie je ons erelid Rob v/d Bergh aan het werk tijdens het 100 jarig jubileum feest van ons vereniging

Meer zien!

De rijke geschiedenis

Een club die al ruim 100 jaar bestaat moet wel een hele rijke geschiedenis hebben, en dat hebben we dan ook!!
Onze archivaris Rob v/d Bergh houdt een volledig archief bij van onze vereniging en jaarlijks zorgt hij voor een update.

Onze clubgeschiedenis

Oprichting Zaandijksche Voetbalvereeniging

Rond 1916 namen Nico Oosterhuis, Siem Mol en Dirk Mars het initiatief om een voetbalclub te starten; de “Zaandijksche Voetbalvereeniging” zonder veld dus alleen uitwedstrijden spelend.

1916

1 april 1917 Oprichting O.T.O.

Op 1 april 1917 werd officieel de voetbalclub O.T.O. opgericht -Ondanks Tegenspoed Opgericht. Tegenspoed omdat tijdens de openbare vergadering 32 leeftijdsgenoten kwamen, maar geen ouderen die destijds veel respect afdwongen en dringend waren verzocht aanwezig te zijn. Toch debuteerde OTO in de vierde klasse van de Noord Hollandse Voetbal Bond en won haar allereerste seriewedstrijden uitgeschreven door ZFC.
Een eigen sportaccommodatie op het Koogerboschie aan de Bosjesstraat werd alleen toegestaan onder de voorwaarde van een fusie met de gymnastiekvereniging Simson.

1 april 1917

Splitsing O.T.O en Simson

Een jaar was OTO een omnivereniging onder Simson. Het bestuur was het hier niet mee eens en trad af. In 1920 splitste Simson en OTO zich en veranderde OTO haar naam in ZVV Zaandijk (3e en 4e klasse NVHB).

1920

Verhuizing Over het spoor

In 1925 debuteerde ZVV Zaandijk in de 4e klasse van de (toen nog) NVB en verhuisde naar “Over het Spoor” (bij het huidige politiebureau)

1925

Verhuizing huidige locatie

Op 11 augustus 1940 verhuisde ZVV Zaandijk naar de velden “Over de Brug” (waar we nog steeds zijn gevestigd).

11 augustus 1940

Kampioenschap 3e klasse

In 1947/48 werd het eerste kampioenschap behaald en werd er een promotie gemaakt naar de 3e klasse

Promotie naar 2e klasse

In 1955 werd er weer een promotie gevierd naar de 2e klasse ten koste van de Zaandamse voetbalvereniging Zilvermeeuwen.

Start van het dames voetbal

In 1972 wordt er gestart met het eerste vrouwenelftal van Zaandijk.

Senioren op zaterdag wordt gestart

Rond 1977 startte het seniorenvoetbal voor de zaterdag

Promotie en opening Hoipipeloi

Promotie naar de 3e klasse werd in 1986 gemaakt onder leiding van trainer Theo van Doorneveld, en het de huidige Pilanello werd dit jaar feestelijk geopend

Promotie naar 2e Klasse

in 1987 werd doorgestoomd naar de 2e klasse. Het succesvolle elftal van toen bestond uit de spelers Arco Schoenmaker, Jerrol Wijndal, Renee Anneese, Robert van Alphen, Wolter van Wijk, Rene Struik, Edwin van het Loo, Bobjan Witbaard, Dick Glandorff, Dennis Groot en Alex Hoveling.