Een verzoek tot overschrijving naar een andere vereniging moet bij de KNVB worden ingediend vóór 15 juni 23:59 uur. Een overschrijving vindt vanaf 2016 digitaal plaats.

Overschrijven naar ZVV Zaandijk

Een speler meldt zich aan als lid via het Inschrijfformulier van ZVV Zaandijk. Zie info bij ‘Lid worden‘. Hiermee verklaart de speler zich officieel te hebben aangemeld bij onze club. De Ledenadministratie van ZVV Zaandijk houdt dit inschrijfformulier in haar bezit.
De Ledenadministratie registreert de speler als ‘Zaandijker’ bij de KNVB. De oude vereniging krijgt automatisch een overschrijvingsbericht van de KNVB. Na ‘akkoord’ van de oude vereniging wordt de overschrijving verwerkt.

Overschrijven naar andere vereniging

De procedure is vergelijkbaar met bovenstaande.

Blokkade overschrijving

De oude vereniging kan een ontvangen overschrijvingsbericht blokkeren. De betrokken speler mag dan niet uitkomen voor de nieuwe vereniging. Dit kan als de speler een betalingsachterstand (contributie of opgelegde boetes) heeft bij zijn oude vereniging. Als de kwestie is opgelost, is het aan de oude vereniging om de blokkade verwijderen. Zodra de blokkade is opgeheven, zal de overschrijving verwerkt worden en mag de speler voetballen bij de nieuwe vereniging.